PREDSTAVNICI NAŠEG OKRUGA NA SAJMU U NOVOM SADU: Da se nametnemo za lidere poljoprivrede

Gradonačelnik Čedomir Janjić i generalni direktor Novosadskog sajma poljoprivrede Slobodan Cvetković potpisali su danas protokol o pokroviteljstvu Nacionalne izložbe stoke. Gradonačelnik je sa saradnicima proveo današnji dan obilazeći štandove učesnika i izlagača iz Srednjobanatskog okruga, među kojima su bili kompanija Đenerali (Generali), „Konzul – Ameropa grupa”, „O&M” Inženjering i „Almeks” (Almex).

Peter Čorba iz Mužlje dugogodišnji je učesnik ovog prestižnog sajma i osvajač mnogih priznanja, koja ni ove godine nisu izostala.

Gradonačelnik je istakao da je značajno što poljoprivrednici iz naših krajeva učestvuju na Sajmu.

– Pokušavamo da se nametnemo za jednog od lidera u poljoprivredi. Izuzetno sam ponosan na naše stočare i privrednike koji iz godine u godinu nižu uspehe i priznanja, na čemu im čestitam. Dosta sredstava se izdvaja iz budžeta za ovu oblast. U prethodne dve godine Grad je poklonio 93 visokokvalitetne junice simentalske rase našim malim i srednjim stočarima. To se pokazalo kao dobar program, a dalo je i vidljive rezultate i na prethodnim sajmovima – izjavio je Janjić.

Na ovogodišnjem 86. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, koji se održava od 11. do 17. maja, nastupa više od 1.500 izlagača iz 32 države.

Današnji sajamski dan obeležila je revija i dodela pehara za najbolja grla stoke.

Zemlja prijatelj Sajma je Italija, a po prvi put zemlja prijatelj Sajma je Tunis. U okviru kolektivnih izložbi predstaviće se privrednici iz Austrije, Bosne i Hrecegovine, Crne Gore, Holandije, Italije, Izraela, Španije, Kine, Mađarske i Tunisa.

 

M.Malbaški

Foto: M.Malbaški i Ž.Mišić

 

(Opširnije u štampanom izdanju)