POČINJE REGIONALNO SPORTSKO TAKMIČENJE MLADIH: Poziv školarcima da se prijave

Zrenjaninski ogranak regionalnog takmičenja Sportske igre mladih, održaće se u utorak, 21. maja u Kristalnoj dvorani, hali Medison i pomoćnim terenima oko fudbalskog stadiona, najavili su danas u gradskoj kući organizatori manifestacije – predstavnici Saveza za školski sport Zrenjanina. Početak je u 10 časova.

Na Sportskim igrama učestvuju đaci osnovnih škola sa teritorije Grada, te su organizatori pozivaju sve direktore, nastavnike i učenike da prijave ekipe da se takmiče. To mogu učiniti putem veb stranice Sportskih igara mladih. Nadmetanje će biti u šest disciplina – „između dve vatre“, fudbalu, basketu, bič-voleju, šahu i stonom tenisu, a učešće je besplatno.

Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima. Na finalnom takmičenju sastaju učenici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Prošle godine ono je održano u Splitu, gde su učestvovali đaci OŠ „Vuk Karadžić“ sa nastavnikom Miroslavom Molnarom.

Pored Saveza za školski sport, suorganizatori zrenjaninskih Sportskih igara mladih jesu Srednjobanatski upravni okrug, Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i Javna ustanova „Sportski objekti“.

M.M.