PREDSTOJEĆEG VIKENDA TURNIR U ODBOJCI NA PESKU: Dve domaće ekipe u glavnom žrebu

Karavan Prvenstva Srbije u odbojci na pesku (liga Banka Poštanske štedionice) stiže u petak 20. jula u Zrenjanin, a turnir se se održava na gradskom kupalištu Peskara, najavljeno je danas na konferenciji za medije u gradskoj kući.

U pitanju je drugi turnir masters serije u sezoni, koji se pritom nalazi u prvoj kategoriji takmičenja, zajedno sa još druga tri turnira, na osnovu klasifikacije koja je napravljena ove godine, kazao je Siniša Antonić, koordinator u Odbojkaškom savezu Srbije za odbojku na pesku i višestruki šampion državnog prvenstva u bič voleju.

DSC_0603

Kvalifikacije počinju u petak u 11 časova, glavni žreb muškog turnira obaviće se u petak po podne, dok će glavni žreb ženskog turnira biti u subotu u osam sati ujutru i takmičenje će tog dana trajati dok ne padne mrak. U nedelju se igraju polufinala i finala – žensko počinje u 16 časova, a muško u 17. Učestvuje 26 muških timova i 16 ženskih.

Dve zrenjaninske ekipe, jedna muška i ženska, već se nalaze u glavnom žrebu – Strahinja Šimon i Mateja Petrović, i Rada Perović i Ana Pejčić. Ostali domaći timovi nastupiće u kvalifikacijama.

Organizatori su najavili da će poslednjeg dana takmičenja, u nedelju, zrenjaninski turnir posetiti jedan od članova odbojkaškog tima koji je na Olimpijadi u Sidneju 2000. osvojio zlato. Prošle godine bio je to Đula Mešter.

Tehnički realizatori zrenjaninskog turnira u odbojci na pesku jesu Sportski savez grada Zrenjanina i Odbojkaški klub „Klek Srbijašume“.

M.M.