U PETAK POČINJE OSMI „KORZO FEST“: Četiri šarolika vikenda u glavnoj gradskoj ulici

Letnju ponudu Turističke organizacije (TO) Grada Zrenjanina obogatiće i ovogodišnji osmi po redu „Korzo fest“ koji počinje u petak, 20. jula koncertom benda „Apsolutno romantično“ i trajaće do 11. augusta, najavljeno je juče na konferenciji za medije u multimedijalnoj sali gradske kuće.

Sva dešavanja će se odvijati u glavnoj gradskoj ulici ispred Vodotornja, dok će naš sugrađanin, akademski slikar Viorel Flora, svoje slikarske radionice „Flora i prijatelji“ održavati na platou ispred stare Robne kuće.

Manifestacija „Banatske vredne ruke“ po 19. put će se održati u subotu, 28. jula, ovoga puta u sklopu „Korzo festa“. Učešće su potvrdila razna udruženja koja će ogranizovati radionice starih zanata, obuku u izradi mozaika od stakla, oslikavanje medenih kolača, izradu predmeta od pustovane vune, a za najbolje će biti obzbeđene i vredne nagrade.

Program koji smo pripremili namenjen je i deci i starijima. Pokušavamo ovom manifestacijom da vratimo duh starog Korzoa – šetališne zone koju stariji Zrenjaninci pamte. Za najmlađe će biti organizovane predstave, a zabavljaće ih klovnovi i animatori. Tu su i dečje radionice. Što se zabavnog programa tiče, on će počinjati svakog petka u 20 časova i trajaće do ponoći, a Zrenjanince će zabavljati razni bendovi – izjavila je Marica Kosanović, koordinatorka Turističko-informativnog centra Zrenjanin.

Korzofest3a

Novina ovogodišnjeg „Korzo festa“ je i korzo kviz u kojem svi mogu da učestvuju i osvoje brojne vredne nagrade.

– Svi koji žele da učestvuju popunjavaće kupone koji će se nalaziti u baštama ugostiteljskih radnji i prodavnica u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića. Popunjeni kuponi će se ubacivati u kutiju pored bine, a oni koji su se prijavili treba da prate priču o našem gradu koju će ispričati voditelj tokom programa. Tokom svake večeri voditelj će izvlačiti ime takmičara koji će odgovarati na postavljeno pitanje – dodala je Kosanovićeva.

Manifestaciju je podržao Grad Zrenjanin, TO Grada Zrenjanina, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, radio „Klik FM“ a generalni pokrovitelj je kompanija „Gomeks“.

M.Malbaški

Foto: A.Blanuša