PREDSTOJEĆI KONCERTI U OKVIRU „BANATSKE BAJKE“: Klasična muzika i latino zvuk

Koncert dua „Brave samba“ održaće se u subotu 23. juna u Gradskoj bašti, u okviru manifestacije „Banatska bajka“. Početak je u 20 časova, a ulaz je slobodan. U ponedeljak, 25.juna, u okviru iste manifestacije, koncert će u Reformatorskoj crkvi održati violinista Ljubomir Mihailović.

Duo „Brave samba“ čine Vesna Vučurević (flauta) i Branko Barnić (gitara), a ovaj ansambl je nastao u jesen 2017. godine. Okosnicu muzičke literature koju izvode čine note daleke Argentine i Brazila. Kada su osnovali duo, vodili su se željom da zrenjaninskoj publici dočaraju i približe čudesan svet i zavodljivi ritam Latinske Amerike. U pitanju je treći koncert ovog jedinstvenog dua zrenjaninske muzičke scene.
L
jubomir Mihailović (1962.) je diplomirao u klasi profesora Rajka Dojčinovića na Fakultetu muzičkih umetnosti (FMU). Magistarske studije je završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Dejana Mihajlovića. Usavršavao se i u klasi profesora Igora Ozima na Akademiji u Kelnu. Nastupao je kao solista sa brojnim domaćim i stranim simfonijskim orkestrima (Beogradskom filharmonijom, Zagrebačkom filharmonijom, Orkestrom iz Osijeka..). Nastupao je u Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Španiji, Izraelu… Ljubomir Mihailović je vanredni profesor na FMU u Beogradu. Kao profesor violine pokazao je zapažen uspeh u radu sa studentima, što potvrđuju mnogobrojni javni nastupi i položene audicije za strane i domaće orkestre.

ljubomir mihailovic

U slučaju lošeg i nestabilnog vremena, program neće biti održan i odlaže se do nekog drugog dana manifestacije „Banatska bajka”.

M.M.