PRIGODNIM PROGRAMOM U ZRENJANINSKIM ŠKOLAMA I VRTIĆIMA OBELEŽEN SAVINDAN

Priredbe u slavu i čast prvom srpskom prosvetitelju

Uskliknimo s ljubavlju Svetitelju Savi, srpske crkve i škole svetiteljskoj glavi. Pojte mu Srbi pesmu i utrojte – čulo se na Savindan, u ponedeljak, 27. januara. Proslavljajući slavu, u vrtićima i u osnovnim i srednjim školama održane su priredbe, a đaci su se prigodnim programom setili svog duhovnog zaštitnika.
U Elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla” Savindan je obeležen kako dolikuje, prigodnim programom u kojem su učestvovali učenici: Mile Jokić, Đorđe Kostić, Bogdan Drašković, Atila Opelc, Nikola Markov, Ivan Knežević, Ivana Lučić, Mina Kecman, Jovana Milić, Emilija Gut, Katarina Kaluđerski, Tara Šijan, Danijel Altmajer, Laureana Almažan, Aron Mezei i Nikola Žigrai. Kum slave bio je Žarko Cvetić, diplomirani ekonomista, zaposlen u „Telekom Srbija”. Čin rezanja slavskog kolača predvodio je sveštenik Slobodan Čestić.

PRIGODNO U EGŠ „NIKOLA TESLA”
– U našoj Školi tradicionalno obeležavamo Svetog Savu. Ove godine pozivu se odazvao veliki broj gostiju, a nismo zaboravili ni naše penzionere. Najbolje učenike koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima, ali i u negovanju lepe pisane reči, a kojih je ove godine više od 40, nagradili smo knjigom našeg velikog pisca i pesnika Jovana Dučića „Blago cara Radovana” – istakla je dr Marija Servo, direktorka Škole.
M. Malbaški i S. Vorkapić

Opširnije u štampanom izdanju