PRIHVAĆENA PONUDA ZA PRODAJU „JUGOREMEDIJE”

Pravo na prigovor imaju samo poverioci

Bezmalo osam godina prošlo je otkako je Privredni sud u Zrenjaninu otvorio stečajni postupak u fabrici lekova „Jugoremedija”, a ovih dana sudbina ovog preduzeća će možda biti rešena.
Naime, ako poverioci ne budu imali prigovore i ne dostave ih stečajnom sudiji Aleksandru Stoiljkovskom, ovo zrenjaninsko farmaceutsko preduzeće biće prodato švajcarskom investicionom fondu APS holding, tačnije njegovoj beogradskoj firmi „Projekt one”
d.o.o. Odbor poverilaca dao je saglasnost, a stečajni upravnik Radovan Savić prihvatio je, kao najbolju, ponudu te firme koja je za kupovinu „Jugoremedije” odredila 354 miliona dinara.
– Pravo prigovora na tu odluku imaju samo poverioci, od kojih je najveći upravo Investicioni fond koji je dao najbolju ponudu – istakao je Radovan Savić.
Postupak prodaje „Jugoremedije” kao pravnog lica metodom neposredne pogodbe sproveden je 5. avgusta, kada su ponude dostavile tri firme. Osim Fonda „Projekt one” doo, to su turski „Birgim” (260 miliona) i beogradski „Led vision style” (363 miliona dinara).
B. M.