PRIJATELJSKA FUTSAL UTAKMICA: Srbija u poražena od Azerbejdžana

Srpska futsal reprezentacija je posle pobede nad Brazilom u Nišu (3:0) i poraza od iste ekipe u Beogradu (1:4) poražena u Zrenjaninu od Azerbejžana rezultatom 2:1. Gosti su pokazali zašto su 5. ekipa na svetskoj rang listi i sasvim su zasluženo slavili u Kristalnoj dvorani.

Na utakmici je nastupio samo jedan od trojice Zrenjaninaca – Nikola Matijević. Slobodan Rajčević je posle meča protiv Brazila morao da se vrati svojim klupskim obavezama, a Kristijan Radin iz istog razloga nije moga da bude na raspolaganju selektoru. Treba napomenuti da je Orlove bodrilo više od 1.500 ljubitelja futsala.

– Čestitam reprezentaciji Azerbejdžana na zasluženoj pobedi, pokazali su da su sjajan tim i da će biti ozbiljna ekipa na Svetskom prvenstvu u Litvaniji naredne godine. Meni je veliko zadovoljstvo što sam nastupao pred svojom publikom, bio sam izuzetnom motivisan i mnogo sam se lepo osećao – rekao je Nikola Matijević, Zrenjaninac u dresu reprezentacije Srbije.

Ovom futsal spektaklu prethodila je utakmica u kojoj su se sastale kadetska reprezentacija Srbije i kadetska ekipa KMF SAS, a bolji su bili Orlovi (4:0). Ovi mečevi imali su humanitarni  karakter, tako da će sav prihod od ulaznica biće prosleđen humanitarnom fondu „Sportom za bolje sutra”.

Srbija: Aleksa Antonić, Strahinja Petrov, Nikola Matijević, Stefan Rakić, Vladan Vesić (1), Milan Mutavdžić, Pavle Pešić, Aleksandar Pavlović, Jovan Lazarević, Veroljub Vukadinović, Lazar Marinković i Vladan Koljajić.

Azerbejdžan: Emin Kurdov, Samir Hamzayev, Teles Martins Thiago, De Araujo Fineo (1), Ramiz Chovdarov, Rizvan Farzaliyev, Oktay Rustamli, Nihad Ismayilov, Khatai Baghirov, Rovshan Huseynli, Everton Cardoso, Vitaly Borislov i Cesar Zhontan (1) i Isa Atayev.

Tekst i foto: Damir Petrović