PRIPREME RUKOMETAŠA PROLETERA U PUNOM JEKU

Nedostaju iskusni golman i levoruki bek
Proleter je zadržao mesto među 12 timova u Super B rukometnoj ligi pošto je kragujevački Radnički, zbog finansijskih problema, odustao od takmičenja. Trener Momir Rnić je 1. avgusta okupio rukometaše na koje računa u narednom prvenstvu. Nedostaju golman Živojin Ilić (otišao u Norvešku), bek Saša Terzić (prešao u pančevački Dinamo) i pivot Vladimir Jeftić (vratio se u Metaloplastiku).
– Na pripremama je više od 20 rukometaša, međi njima su braća Stanko i Slobodan Dimitrić i novajlija Uroš Bojanić, koji je došao iz Žablja. Tu je i Srđan Veljković koji će mi pomagati u trenerskom radu, ali će i igrati. U timu je mnogo mladih igrača, ali nam treba par iskusnih rukometaša, golman i levoruki bek. Liga kreće 17. septembra, a mi u prvom kolu dočekujemo Inđiju – kaže Rnić.
Rukometaši Proletera treniraju dva puta dnevno, a kada završe bazične pripreme, počeće da igraju kontrolne utakmice. Prva je zakazana za sredinu naredne nedelje kada će se u Kaću sastati sa Jugovićem.
– Liga je ove godine izuzetno izjednačena, nema favorita. Mi želimo da, pre svega, ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak. Obećavamo dobar rad, timski duh i borbenost, verujem da nećemo izneveriti ljubitelje rukometa u Zrenjaninu – istakao je Rnić.
B. MANDIĆ