PRIVREDA I OBRAZOVANJE: Dani NIS-a na TF „Mihajlo Pupin”

Zrenjaninski Tehnički fakultet Mihajlo Pupin” i NIS uspešno sarađuju već godinama, a sutra će biti održan i dan ove naftne kompanije na Fakultetu.

Dekanka Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin” dr Dragica Radosav obratiće se zvanicama, a nakon njene uvodne besede na skupu će govoriti gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i šef katedre za industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa dr Radoslav Mićić.

Predviđeno je i obraćanje Andreja Šibanova, zamenika generalnog direktora i direktora funkcije za organizaciona pitanja, studentima TF „Mihajlo Pupin” i Visoke tehničke škole strukovnih studija, a prtisustvovaće i učenici zrenjaninskih sredjih škola.

A Snežana Lakićević, savetnik zamenika generalnog direktora i direktora za organizaciona pitanja za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama, održaće prezentaciju korporativnog programa Energija znanja”. Biće predstavljeni i prvi stipendisti NIS-a. Studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin”, Peđa Dunđerski, Miodrag Šljapić i Milan Ludoški, dobili su ove nedelje stipendije Naftne industrije Srbije. Oni su na studijskom smeru industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa.

Studentsku praksu na Univerzitetu u Uhti u Rusiji promovisaće dr Zvonimir Bošković sa zrenjaninskog Fakulteta. Ekspertsko predavanje, na temu „Primena geofizičkih metoda u istraživanju ležišta nafte i gasa” održaće Marko Vanić, menadžer projekta za naučno – istraživački rad NTC NIS a.d.

M.B.