PRIZNANJE PREDSEDNIKU SAVETA MESNE ZAJEDNICE SEČANJ

Novčani deo nagrade za sport i penzionere

Na referendumu održanom početkom ove godine, u naseljenom mestu Sečanj većina stanovnika s pravom glasa izjasnila se protiv uvođenja petogodišnjeg samodoprinosa. Rukovodstvo Mesne zajednice na čelu sa predsednikom Miodragom Miloševićem, uprkos pomenutoj okolnosti, u 2019. godini uspešno je realizovalo zacrtane, redovne aktivnosti.
– Najviše smo se angažovali na nastavku izgradnje pomoćnih prostorija na mesnom groblju. Zahvaljujući programu javnih radova i angažovanju dva lica, sređivali smo javne površine i centar sela. Pomogli smo i Turističkoj organizaciji Opštine Sečanj oko uređenja plaže „Mamuze” na Tamišu. Učestvovali smo u čišćenju smetlišta i divljih deponija. Sa 150.000 dinara izvršena je sanacija trotoara. Za sledeću godinu planiramo da popravimo pešačku stazu u glavnoj ulici, kao i da se završe prostorije na groblju – kaže Miodrag Milošević, predsednik Saveta Mesne zajednice Sečanj.
Od realizovanih aktivnosti naš sagovornik navodi i pomoć Fudbalskom klubu „Bilećanin”, saradnju sa Zavičajnim klubom Sečanjaca, Udruženjem žena „Naš osmeh”, doprinos u organizaciji brojnih kulturnih dešavanja kao što su „Tamiški dani”, „Jesenje čarolije”, „Mitrovdanski susreti”.
Zahvaljujući ličnom zalaganju u održavanju tih manifestacija, angažovanju oko obnavljanja saradnje Sečanjaca sa zavičajem – Hercegovinom, kao i doprinosu da se FK „Bilećanin” održi i opstane u nepovoljnim okolnostima, Miodragu Miloševiću je ove jeseni pripala i Oktobarska nagrada Opštine Sečanj.
– Nagradu sam doživeo kao priznanje za svoj rad i zalaganje, manje mi je bitan materijalni momenat. Deo finansijskih sredstava u iznosu od 20.000 dinara sam donirao FK „Bilećanin”, 5.000 dinara Udruženju penzionera i invalida rada. Planiram i da ostatak novca dodelim onima kojima to bude neophodno, kojima će ta pomoć značiti – rekao nam je Miodrag Milošević.
B. Š.