PROMENA NAZIVA ULICA NA TERITORIJI GRADA ZRENJANINA

Čak 47 ulica dobijaju nova imena

Brojne ulice u gradu i okolnim selima, koje do sada nisu imale zvanične nazive, dobiće svoja imena. Naime, na sednici Skupštine grada Zrenjanina, održanoj u petak, 7. maja, odbornici su usvojili rešenje o utvrđivanju naziva ulica na teritoriji Grada. Pre toga je gradska komisija definisala predloge i uputila ih Skupštini Grada Zrenjanina na usvajanje. Učinila je to uz pomoć svih mesnih zajednica. U međuvremenu je pribavljeno i pozitivno mišljenje nacionalnih saveta mađarske, rumunske i slovačke nacionalne manjine, kao i gradskog Saveta za međunacionalne odnose.
Prema rešenju, nove nazive dobiće 16 gradskih ulica u sedam mesnih zajednica, koje do sada nisu imale imena. Te ulice će nositi imena Diane Budisavljević, Kaplara Momčila Gavrića, Junaka Tibora Cerne… Osim imena istorijskih ličnosti, ulice koje su do sada označavane samo brojevima nosiće i nazive kao što su: Ritska, Lipova, Voćarska, Ratarska, Kanalska, Ribolovačka, Ulica Dudova, Okanjska, Žetelačka i Pčelarska.
Nove nazive dobiće i 31 ulica u Aradcu, Elemiru, Ečki, Orlovatu, Perlezu, Stajićevu, Tomaševcu i Čenti.
Podsetimo, republička vlast je svojevremeno izradila regionalni projekat pod nazivom „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji”. To je urađeno s ciljem da svaka ulica u Republici Srbiji dobije naziv i da svaka kuća dobije kućni broj. S tim u vezi je Republički geodetski zavod izradio elaborat za svaku lokalnu samoupravu.

S. V.