ZELENIJI ZRENJANIN NASTAVLJA BITKU ZA ZDRAVIJU ŽIVOTNU SREDINU

Sadnice krase sve više ulica i javnih površina

Ekološka krilatica: „Misli globalno, deluj lokalno”, kao da nikada nije bila aktuelnija, pogotovo ovog proleća u Zrenjaninu, koji decenijama bije bitke za čistu vodu i veću pošumljenost. Akcije ozelenjavanja sve su učestalije, a u sadnju su uključeni i najmlađi stanovnici našeg grada. Poslednja te vrste održana je u Vrtiću „Bambi”, na Dan planete Zemlje, i tada su posađene sadnice crnog bora i javora u parku dvorišta.
– Decu svakodnevno učimo da čuvaju prirodu, brinu o rastinju, odlažu otpatke u korpe, ponašaju se odgovorno – kaže za „Zrenjanin” Branislava Radović, glavna vaspitačica u Vrtiću „Bambi”. – Radovali su se kada smo im rekli da će na Dan planete zemlje učestvovati u sadnji u dvorištu. Lep prolećni dan je još više doprineo njihovom raspoloženju. Više od trideset sadnica ulepšaće okruženje i učiniti ga zdravijim, a mi ćemo, zajedno sa decom, brinuti da se razviju.
Kako kaže glavna vaspitačica, Vrtić „Bambi” pohađa oko 320 dece od tri do šest i po godina, a trenutno ih je ovde oko 170.

Hoćemo da zasadimo drvo
Prema rečima Tatjane Lojović, pomoćnice direktora u Predškolskoj ustanovi, ovakve akcije su najbolja edukacija za decu, doprinoseći razvijanju ekološke svesti od najmlađih dana i odgovornom odrastanju.
Branka Jajić
Foto: Grad Zrenjanin

Opširnije u štampanom izdanju