PROMOCIJA VOJNOG POZIVA U KULTURNOM CENTRU

Prijavljivanje za upis na Univerzitet odbrane Srbije: Vojnu akademiju, Medicinski fakultet VMA i Vojnu gimnaziju, počelo je 15. februara i trajaće do 31. marta. Taj rok za Srednju stručnu vojnu školu traje do 15. marta. Dokumenta se predaju područnom organu Ministarstva odbrane. Informacije se mogu dobiti i posredstvom sajta Uprave za obuku Ministarstva odbrane www.uo.mod.gov.rs.
Ovo je učenicima zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola saopšteno na svečanoj promociji vojnog poziva održanoj danas u Kulturnom centru. Đacima su se obratili i Jovan Krivokapić, portparol Ministarstva odbrane, kao i profesorka Vojne gimnazije Snežana Nikolić. Domaćini skupa bili su načelnici Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan i Vojnog odseka potpukovnik Radivoje Jazić.
Pored načelnika kadetske službe Vojne akademije, potpukovnika Uroša Domazeta, sa mladima su pričali i učenici Vojne gimnazije Jelena Savić i Miloš Ratković. Vojnu akademiju predstavili su Maša Ilić iz Novog Sada, kadet druge godine i Vojislav Vujčić, Zrenjaninac, kadet treće godine – budući pešadinac.
M. S-n.

VOJSKA0003_ VOJSKA VOJSKA0002_