PROŠIREN SPEKTAR USLUGA GRADSKE NARODNE BIBLIOTEKE: OTVORENA E-UČIONICA

Namenjena deci i starijim sugrađanima

Na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” otvorena je u četvrtak, 17. oktobra E-biblioučionica, projekat koji su osmislili i realizuju bibliotekari Dečjeg i Informatičkog odeljenja.Podržan je od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Biblioteka je dobila najsavremeniju opremu (računare, lap-top, televizor sa led ekranom i multifunkcionalni štampač).
E-biblioučionica osnovana je i opremljena sa namerom da proširi spektar bibliotečkih usluga, realizuje edukacije dece i starijih sugrađana kroz prilagođavanje tehnološkim i društvenim promenama, u cilju efikasnijeg prenosa znanja i informacija.


– E-biblioučionica je namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta, od petog do osmog razreda sa željom da ih na prvom mestu vratimo knjizi i što češćim posetama ustanovama kulture, kao i da produbimo saradnju obrazovnih ustanova sa kulturnim. Namera nam je da naučimo decu kako da pretražuju referensnu zbirku u vidu leksikona, rečnika, enciklopedija, da se snalaze u pretraživanju bibliotečkog registra, kao i to kako da pronađene informacije prenesu u digitalni oblik – skeniraju određene delove enciklopedija i da ih potom prenesu u pauer point prezentaciju – istakla je Maja Kačarić, diplomirana bibliotekarka Dečjeg odeljenja i jedna od autorki projekta. Prema njenim rečima, rad sa učenicima će biti organizovan u manjim grupama, a spremni su i da im pomognu u raznim oblastima.
M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju