PRVI ZRENJANINSKI FESTIVAL VINA PREDSTOJEĆEG VIKENDA U „AVIV PARKU“: Fina vina, odabrani delikatesi i bogat muzički program

Više od trideset odabranih izlagača iz cele Srbije predstaviće više od 150 različitih vina u „Aviv parku“ na prvom Festivalu vina u Zrenjaninu. Manifestacija će biti održana u petak i subotu, 22. i 23. juna, a oba dana trajaće od 18 do 22 časa, dok muzički program počinje u 20 časova.

Posetioci će imati priliku da probaju bela, roze, crvena i penušava vina iz aktuelnih berbi uz birane zalogaje: fine sireve i mesne delikatese partnera manifestacije, kompanija „Mlekoprodukt“ i „Mrkšićevi salaši“. Za zabavu u petak zadužen je „Tiriri orkestar“, koji će nastupiti sa repertoarom popularne strane i domaće muzike, dok će u subotu gosti festivala uživati u džez svirci kvarteta „Interserbian“.
„Aviv park“ Zrenjanin ugostiće oko 25 odabranih vinarija iz cele Srbije, među kojima su Kovačević, Mačkov podrum, Kiš, Komuna, Erdevik, Chichateau, Vinum, Deurić, Zvonko Bogdan, 45 Paralela, Milanović, vinarija Doja, Podrum Kalem, Đurđić, Džervin, Quet, Vindulo, Galot, Podrum Botić, Stari dani, KM, Do kraja sveta, te vinari iz okoline Sombora i drugih vinogorja u Srbiji, kao i Podrum Šomođi i Vinarija Dragić iz Zrenjanina. Svoje čuvane voćne rakije publici će predstaviti monasi iz manastira Kovilj.
Ulaz je slobodan za sve posetioce koji su jedino obavezni da uz kauciju na ulazu iznajme pravu vinsku čašu jer će samo uz nju biti moguće degustiranje vina.

Na sve veću popularnost vina i vinske kulture nisu imuni ni Zrenjaninci, pa je konačno došlo vreme da se i u našem gradu organizuje prava vinska manifestacija, kaže Zdenka Kostić, programska koordinatorka manifestacije.

– Zahvaljujući ljudima iz Aviv Parka koji su prepoznali važnost ovog događaja, on će se održati u pravom ambijentu, pod pagodama i na pravim vinskim štandovima od drvenih bačvica, uz bogat program – istakla je ona, dodajući da će se posetiocima predstaviti prava vinska elita, sa nekim od najpoznataijih i najkvalitetnijih vina iz cele Srbije.

U partnerstvu sa „Aviv parkom“, organizaciju festivala potpisuje agencija „Puna jedra communications“, dok je medijski pokrovitelj vinski i gurmanski magazin „Vino & fino“.

M.M.