RADIONICA U STARTIT CENTRU: Obuka za javni nastup, liderstvo, organizovanje…

Dvodnevna, besplatna, obuka pod nazivom „Ulaz slobodan“ na kojoj će se pričati o javnom govoru i nastupu, a oslanja se i na osnove organizovanja zajednice i metodologiju profesora Maršala Ganca sa Harvard Univerziteta, održaće se ovog vikenda u Startit centru, na Trgu slobode broj 7, na prvom spratu. U subotu, 10. novembra, radionica će početi u 16 časova i trajaće do 20 sati. Obuka će u nedelju, 11. novembra, trajati od 12 do 16 časova.

– Prvi dan je predviđen za teme javnog govora i nastupa, dok će drugog dana biti obrađivane teme liderstva i organanizovanja. Prisutni će imati priliku da naprave svoje prezentacije i da pozovu ljude na prezentaciju o temama koje su njima važne. Uz to će moći da se priključe kampanji  „U ime kulture”, čiji je cilj promovisanje postojećih i stvaranje novih kulturnih sadržaja u Zrejaninu – kažu organizatori.

Program je besplatan, ali je broj ograničen na 25 polaznika. Organizatori žele da ovom programu prisustvuju oni koje ova tema zaista zanima, pa sve zainteresovane mole da se prijave samo ako su sigurni da će oba dana moći da joj prisustvuju. Predavanje je namenjeno svima onima koji veruju da kulturna scena u Zrenjaninu može biti unapređena i imaju želju da daju svoj doprinos.

Predavači su Marina Pavlić i Željan Popov. Marina je predsednica UG Srbija u pokretu, ima devet godina iskustva u oblasti organizovanja zajednice i udruživanju ljudi da pokreću promene u svom okruženju koje su njima važne. Asistent je na Harvardovom online kursu profesora Maršala Ganca o organizovanju zajednice. Željan je diplomirani filozof, omladinski aktivista, jedan od osnivača i kopredsednik Zrenjaninske omladinske razvojne organizacije — ZORO. Kroz program mentorske podrške  „Srbije u pokretu” sticao je iskustva u oblasti društvenog organizovanja na lokalu. Jedan je od pokretača neformalne biciklističke inicijative „Zrenjaninska kritična masa”.

Radionica se realizuje u saradnji sa organizacijom  „Srbija u pokretu”.  Prijavite su moguće putem linka https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaq2OXrY0dpNeW61Bgx2pFMBQneqKZBUp9hHRXTRvpp2p5mw/viewform