Šta krije sef bivšeg direktora Vodovoda?

Piše: Dalibor Bubnjević

Ukoliko bi predstavnici nadležnih državnih organa svratili do JKP „Vodovod i kanalizacija“ na kafu i počeli da „češljaju“ poslovne knjige, domaćini bi morali da im obezbede i smeštaj! Naime, pred sobom bi verovatno imali toliko izazova kojima bi morali da posvete pažnju, pa bi im dani i noći nekontrolisano prolazili.
Nije lako sadašnjem direktoru, budući da će morati da objasni zaposlenima da su im plate isplaćivane suprotno zakonu i da će možda razliku novca morati da vrate! Sindikalni aktivisti bi sigurno bili zainteresovani da čuju ko je od prethodnog rukovodstva točio svaki mesec 12.000,00 dinara u službena, ali i sopstvena vozila. Pojedinci su bili toliko drski da su čak benzin sipali u kanistere. Sva sreća pa je novo rukovodstvo prekinulo navedenu praksu.
Nekadašnji menadžment verovatno pati, budući da su ostali bez velikih plata i brojnih privilegija. Neki od njih su čak odlučili da tuže vlastito preduzeće, jer možda smatraju da im funkcija pripada po rođenju.
Bilo kako bilo, „Vodovod i kanalizacija“ se nalazi u nezavidnoj poziciji! No, mere štednje su počele da daju efekte. Međutim, opravdano se postavlja pitanje da li će neki novi problem iskočiti iz ormana. Na primer, sef direktora zasigurno krije mnoge tajne koje tek treba da isplivaju na videlo!