RADIONICA ZA MLADE: Budi deo promene koju želiš da vidiš u zajednici

Asocijacija „Kulturanova“ iz Novog Sada u saradnji sa Panonskom Aktivističkom Organizacijom iz Zrenjanina poziva sve mlade da se priključe radionicama o rodnoj ravnopravnosti, manjinskim pravima, govoru mržnje i predrasudama u lokalnoj zajednici.

Tokom zajedničkih radionica učesnici će, uz podršku i pomoć mentora, istraživati ove tema i pisati tekstove o njima. Oni će se kasnije naći u zajedničkoj publikaciji koja će biti objavljena na kraju projekta, a pored toga imaće i priliku da svoj rad predstave na konferencijama u svom mestu.

Radionice se održavaju 27. i 28. aprila i 8. maja na adresi Jovana Cvijića 8a, sa početkom u 16.15 časova.

Projekat podržan od strane Evropske Unije sprovodiće se u šest opština: Vrbas, Zrenjanin, Sombor, Bačka Palanka, Kikinda i Vršac, a u svakom mestu osmoro učesnika radiće na izradi četiri teksta.

– Učesnici će dobiti neophodna znanja i veštine za izradu tekstova od iskusnih novinara i omladinskih radnika, kao i podršku, promociju, objavljivanje radova i priliku da o ovim problemima javno govore. Prethodno znanje u oblasti novinarstva nije neophodno, a na kraju projekta učesnici će dobiti i sertifikate – poručuju organizatori.

Radionice će se održavati uz poštovanje epidemioloških mera, a ukoliko se situacija promeni, moguće je i online druženje.

Za više informacija kliknite ovde.

Foto: pixabay.com