REPUBLIČKI PARLAMENTARNI IZBORI – KO PREDSTAVLJA SREDNJI BANAT

Zrenjaninci u vrhu tri stranačke liste

Na listama poslaničkih kandidata koje je do sada proglasila i objavila Republička izborna komisija, osim onih koje već dobro poznajemo, ima i dosta novih imena. Među njima je i nekoliko visokopozicioniranih Zrenjaninaca i ljudi iz opština u srednjobanatskom regionu, što im, prema dosadašnjem izbornom iskustvu, već prema rednom broju koji nose, osigurava mesto u narednom parlamentarnom sazivu. Kao i u prethodnom periodu, Srpska napredna stranka je u rekordnom roku sakupila neophodne potpise i prva predala listu, te će tako ona, pod imenom „Aleksandar Vučić – za našu decu”, na glasačkom listiću biti na samom vrhu (br. 1).
Listu SNS-a predvodi dosadašnji ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a među 250 predloženih poslaničkih kandidata, na visokom 16. mestu, nalazi se Rajko Kapelan (1992), strukovni ekonomista iz Zrenjanina (Klek). Naredni kandidat iz našeg grada je Stanislava Janošević (1986), koja je i do sada bila poslanica, a na aktuelnoj izbornoj listi je pod brojem 158. Sledi Ivana Dobožanov (1991), diplomirani psiholog iz Novog Bečeja (204. na listi), pa Nenad Joksimović (1990), master informacionih tehnologija iz Lazareva (na 221. mestu), dok je Mirko Krlić (1955), poslanik sa velikim iskustvom, pod brojem 241.
Izborna lista „Ivica Dačić, Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma”, sa takođe 250 poslaničkih kandidata, nosiće broj 2. Prvi na listi su Dačić i Palma, a na izuzetno visokoj trećoj poziciji je Dubravka Kralj (1994), master pravnik iz Zrenjanina. Naredno ime iz srednjeg Banata (br.146) je Dušan Milićev, novinar i književnik iz Žitišta, pa Zrenjaninka Željka Milošević (1970), diplomirani ekonomista (br. 173). Svi oni su članovi SPS-a. Na poziciji 194. je Goran Marinković (1971), diplomirani inženjer inženjerskog menadžmenta, iz partije Jedinstvena Srbija.
Treća proglašena lista je „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”, sa takođe 250 poslaničkih kandidata.
Lj. B.

Opširnije u štampanom izdanju