ROTARY KLUB U LETNJEM KAMPU: Razvijanje svesti i kreativnosti

Rotary klub Zrenjanin je i ove godine, kao i prethodnih pet, zajedno sa prijateljskim Rotary klubovima iz Zagorja ob Savi (Slovenija) i Brčkog (BiH), u periodu od 8. do 15. avgusta,  uspešno realizovao akciju pod nazivom „Letnji kamp Mojca”, obezbedivši smeštaj, prevoz i džeparac u kampu za troje dece završnog razreda zrenjaninskih osnovnih škola, pobednike na opštinskom takmičenju i/ili istaknute pojedince.

IMG-20170723-WA0001

Letnji kamp u organizaciji društva „Mojca”  iz Novog Mesta (Slovenija) se održava u Dolenjskim Toplicama. Tamo se svake godine ugosti više od 2.000 mladih ljudi iz Slovenije i drugih delova Evrope, na kojima deca imaju mogućnost da rade na različitim sadržajno intenzivnim projektima koji pokrivaju oblasti važne za razvoj i primerene dobu, kao što su: bolji kvalitet slobodnog vremena, razvijanje i promocija kreativnosti, razvoj svesti i edukacija mladih da održe kontakt sa prirodom i zdrav i sportski način života, socijalni i humanitarni programi za pomoć deci, adolescentima i roditeljima I slično. Tokom boravka u Kampu najstrožije je zabranjena upotreba mobilnih telefona i simuliranje socijalnog života na moderan način.

-RC Zrenjanin visoko rangira ovu akciju upravo zato što je okrenuta ka darovitoj i vrednoj deci i što im pruža proširenje vidika, nova poznanstva, a uz to im daje spoznaju o načinu života koji se, na žalost, još nije odomaćio u našoj sredini – izjavio je Dejan Duđerski iz Rotary kluba Zrenjanin.