SVETSKI NA TRGU SLOBODE: Ovacije za Zrenjaninsku filharmoniju

Zrenjaninci vole klasičnu muziku. To je pokazao sinoćni koncert Zrenjaninske filharmonije koji se, već treću godinu zaredom, održava na Trgu slobode u Zrenjaninu, u okviru „Dana piva“. Organizatori su se potrudili da postave 1.100 stolica a procenjuje se da je na koncertu bilo više od 10.000 ljudi.

Na programu je bila muzika iz domaćih TV serija i filmova.

Solisti su bili Mirna Radulović i Davor Jovanović, kao i Branimir Jovanović – buzuki. Dirigovao je maestro Mikica Jevtić, dirigent Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Publika je dostojno učesnike ovog spektakla, a Zrenjaninska filharmonija je svirala i dva bisa..

rsz_dsc_0894

Prisutvovali su gradonačelnik Čedomir Janjić suprugom i saradnicima, gosti iz bratskih i prijateljskih gradova, kao i iz Beograda, Novog Sada, direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar i mnogobrojni sugrađani…Voditeljka je bila mr Branka Jajić.

– Nadam se da ćemo, ukoliko budemo imali dovoljno sredstva, uspeti da napravimo i program koncertne sezone – rekao je u ekskluzivnoj izjavi za „Zrenjanin“ Roman Bugar. – Tako će biti mogućnosti i za gostovanja, kako bi Ztrenjaninsku filharmoniju mogla da čuje i publika u drugim gradovima.

Večeras je na Trgu slobode koncert „Bijelog dugmeta“, u subotu je na programu „Van Gogh“, a u nedelju gostuju Marinko i Nikola Rokvić.

B.J.

Foto: J. Njegović Drndak

rsz_dsc_0873 rsz_dsc_0833