RUMUNSKI UGOSTITELjI HOĆE DA VRATE GOSTE U JAŠATOMIĆKI MOTEL

Komšije ulažu 20 hiljada evra
Sečanjska opština dugo neguje prekograničnu saradnju sa susednim opštinama iz Rumunije, koja je otpočela kulturnom i sportskom, da bi se prenela i na oblast privrede. U tome prednjači Jaša Tomić, kao mesto koje leži na samoj granici, a u kome je otvoren i granični prelaz. Upravo ovih dana Jašatomićani su sa jednom rumunskom firmom otvorili novi posao – njoj je ovdašnje Lovačko društvo „Jelen” iznajmilo svoj Motel.
Reč je o nekada reprezentativnom ugostiteljskom objektu, poznatom i izvan srednjeg Banata. Odluku o izdavanju na 10 godina lovci su doneli na svojoj skupštini.
– Ne radi se o klasičnom zakupu, zapravo obaveza zakupca je da uloži 20.000 evra u rekonstrukciju objekta i uređenje okruženja – kaže predsednik „Jelena” Milan Žebeljan i dodaje: – Investitor poseduje ugostiteljske objekte i u Rumuniji. Radi se o preduzetnicima koji znaju šta treba uraditi da bi se privukli gosti. Oni će ovde izgraditi deset dvosobnih bungalova, bazen, đakuzi, ponudiće atraktivne sadržaje, a motel neće biti namenjen samo lovcima, već se računa i na ostale goste iz Rumunije.
Zahvaljujući ovom rešenju Motel više neće biti prepušten propadanju, i nakon 15 godina pauze, savremeno opremljen, ponovo će biti otvoren za gost