Šabačka Visoka poljoprivredna škola najesen u Zrenjaninu

Početkom školske godine 2016- 2017. na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija startovaće odeljenje Visoke strukovne poljoprivredne škole iz Šapca. Planira se upis do 60 studenata, na smerovima zaštite bilja, voćarstva i vinogradarstva.

Ovo je saopšteno posle današnjeg sastanka predstavnika šabačke i zrenjaninske Visoke škole strukovnih studija, Srednje poljoprivredne škole i jedinice Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem.

– Zrenjanin postaje grad studenata, nezavisno od toga da li i formalno imamo univerzitet. Ideja da se dve renomirane viusokoškolske ustanove na ovaj način povežu, i to u saradnji sa Srednjom poljoprivrtenom školom i Poljoprivrednom stručnom službom ima i imaće podršku grada Zrenajnina – izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Janjić.

U razgovoru su učestvovali direktor šabačke Visoke škole profesor dr Radenko Stepić, dr Vera Milošević – profesor iste škole, prof dr Danijela Jašin – zamenica direktora zrenjaninske Visoke tehničke škole strukovnih studija, i direktorke PSS i Srednje poljoprivredne škole Kristina Salapura i Milica Damjanović Tomin.

M. S-n.