SANACIJA HAVARIJE U RADNOTI MIKLOŠA: Trajaće minimum 20 dana

Juče, 23. novembra, počela je sanacija havarije na kanalizacionoj mreži u ulici Radnoti Mikloša. Pored toga, biće sprovedeni i radovi na reparaciji jedne od glavnih crpnih stanica koja se nalazi u ovoj ulici, saopštava JKP “Vodovod i kanalizacija”.
Ovaj posao će obavljati preduzeće „Graditelj NS“ iz Novog Sada i ukupna vrednost radova iznosi 11,8 miliona dinara. Planirano je da traju minimum 20 radnih dana, a precizinije informacije o tome znaće se kada se stekne potpuni uvid u nastalu štetu na cevima fekalne i atmosferske kanalizacione mreže.


Sanaciji je prethodila priprema tehničke dokumentacije, raspisivanje javne nabavke, izbor ponuđača i podnošenje zahteva za izvođenje radova nadležnoj inspekciji.
Havarija je nastala tako što se urušila površina puta, a saobraćaj je zato u delu ulice Radnoti Mikloša bio u prekidu od 4. septembra.
Radovi na dubini od šest metara su obimni i kompleksni.
Istovremeno će „Vodovod i kanalizacija“ izvršiti i reparaciju crpne stanice koja se nalazi u pomenutoj ulici, a koja je od velikog značaja jer se preko nje vrši prikupljanje fekalne i kišne kanalizacije sa teritorije više od polovine grada koja se dalje odvodi ka Aleksandrovačkom kanalu.

M.M.

foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“