SAOPŠTENJE NADLEŽNIH: Normalizacija u gradu posle nevremena

Nekoliko sati nakon velikog nevremena, situacija u gradu se normalizuje i voda se povlači sa ulica, saopštavaju Gradski štab za vanredne situacije i pojedine javne službe.

Sve ulice su prohodne za saobraćaj, osim Savezničke ulice u centru grada, gde je u toku crpljenje atmosferske vode. Iz saobraćajne policije saopštavaju da tokom nevremena nije bilo saobraćajnih udesa u gradu, iako je više semafora u tom periodu bio van funkcije, a saobraćaj izuzetno otežan u gotovo svim ulicama. Na terenu su članovi Gradskog štaba za vanredne situacije i policijski službenici.

Iz Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Srbije u Zrenjaninu saopštavaju da je situacija u gradu pod kontrolom, da se voda povlači sa ulica i da su u funkciji crpne stanice. Pripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona izlaze na teren po prijavama građana i crpe vodu iz poplavljenih podruma i garaža.

Elektrodistribucija navodi da trenutno ima manjih kvarova na niskonaponskoj mreži, da je u prekidu napajanje električnom energijom dela grada kod Šećeranskog parka, te da su i njihove ekipe na terenu i u toku su sanacije kvarova. Većih zastoja nema, saniran je kvar na trafostanici na izvorištu s kog se grad snabdeva vodom, tako da je i vodosnabdevanje u celom gradu normalizovano, što je saopštava i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Iz JKP „Čistoća i zelenilo“ poručuju da su i njihove ekipe na terenu i učestvovaće i tokom noći u rašćišćavanju posledica nevremena. Gradski štab za vanredne situacije očekuje u narednim satima potpunu normalizaciju života u gradu, a tokom sutrašnjeg dana dežurne ekipe javnih službi takođe će po potrebi biti na terenu i pratiti situaciju.