SAVETI DIZAJNERKE ANJE ŠOPONJAI: ŠTA OBUĆI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI, ŠTA IZBEGAVATI

Budite svoji i šik

Ostala su još tri dana do Nove godine i malo vremena da odlučite kako da se doterate za najluđu noć. Da li biti elegantan, sportski elegantan, da li haljina da bude kratka ili dugačka sa dekolteom ili otvorenim leđima, crna, zlatna, crvena, zelena – visoke ili niske potpetice, obući košulju sa ili bez kravate, sako na farmerke… Savete smo potražili od dizajnerke Anje Šoponjai, koja ima pune ruke posla za šivećom mašinom u poslednjih dva meseca, jer vaše ideje pretvara u stvarnost.
Anja se najpre osvrnula na stajling kakav bi trebalo da imaju muškarci. Kako kaže, oni, zapravo, nemaju velik izbor odevnih kombinacija.
– Muškarac koji nosi odelo mora znati osnovna pravila. Kada bira veličinu sakoa, treba da stavi pesnicu između grudi i zakopčanog sakoa i ako tu ima mesta, veličina je odgovarajuća. Kada sedne, dužina sakoa treba da je do sedla stolice. Zlatno pravilo za košulju i kravatu – ili je košulja šarena, a kravata jednobojna ili je košulja jednobojna, a kravata šarena. Rukavi treba malo da vire, a dužina kravate ide do polovine kaiša ili njegove gornje ivice. Čarape moraju biti u boji pantalona i duže da se ne bi videla gola noga u sedećem položaju – kaže naša sagovornica i članica modnog žirija u listu „Zrenjanin”.
I. ISAKOV

Opširnije u štampanom izdanju