TOKOM NOVOGODIŠNJIH I BOŽIĆNIH PRAZNIKA: Pojačana kontrola vozača i vozila

Policijski službenici saobraćajne policije povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, preduzimaće pojačane mere i aktivnosti u kontroli i regulisanju saobraćaja, u cilju bezbednog i efikasnog odvijanja saobraćaja na putevima.

U toku predstojećih praznika očekuje se znatno povećana frekvencija saobraćaja na svim putnim pravcima, te se stoga savetuje svim vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila gustini saobraćaja na putevima, navodi se u saopštenju.

– Za ovaj vremenski period karakteristična je pojava magle i sumaglice, posebno na putnim pravcima koji se protežu duž rečnih korita Srednjobanatskog okruga, kao i na mostovima i nadvožnjacima. Magla i sumaglica smanjuju vidljivost, te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila trenutnoj vidljivosti. Na putnim pravcima uz rečna korita, zbog povećane vlažnosti vazduha i kondezacije kolovozi su mokri, a zbog niske temperature stvaraju se led i poledica, te se vozačima preporučuje poseban oprez i smanjenje brzine kretanja vozila – kažu u Policijskoj upravi Zrenjanin. – Savetuje se svim učesnicima u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno propisa koji regulišu ispunjenost opštih uslova za učestvovanje vozača i vozila u saobraćaju (tehnička ispravnost vozila kao i posedovanje zimske opreme).

Takođe ističu da će policijski službenici saobraćajne policije će svojim prisustvom na terenu delovati pre svega preventivno, a protiv počinilaca prekršaja preduzimaće zakonom propisane mere. Posebna pažnja će biti usmerena na kontrolu vozača u pogledu poštovanja propisa, koji se odnose na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci i brzine kretanja vozila.