SEČANJ PREDSTAVIO SVOJE POTENCIJALE, KULTURNU I SPORTSKU TRADICIJU

Odlikašima i rukometašima u čast

Tamiški dani 2019, manifestacija posvećena istoimenoj reci, simbolu i jednom od najvećih prirodnih resursa sečanjske Opštine, održana je u petak i subotu, 21. i 22. juna. Veliki broj meštana i gostiju Sečnja uživao je u kulturnim, sportskim, kulinarskim i zabavnim dešavanjima, pozdravljajući nastojanje organizatora da što bolje predstavi potencijale lokalne samouprave i doprinese očuvanju njene tradicije i kulture.
Prvog dana nagrađeni su najbolji đaci. Njih 27, svi „vukovci”, uz knjigu i olovke, dobili su po 6.000 dinara (osnovci), odnosno 12.000 (srednjoškolci). Četvoro đaka, učesnika republičkih takmičenja, nagrađeno je sa po 10.000 dinara. Program dodele nagrada najboljim učenicima u sečanjskom Domu kulture igrom su obogatili članovi KUD-a „Vlado Tomanović” iz Sečnja i „Jandrija Tomić Ćić” iz Krajišnika.
Održan je i Memorijalni rukometni turnir „Karasi i legende rukometa” u sećanje na prerano preminulog predsednika Opštine Sečanj i sportskog radnika Predraga Miloševića Karasija. Ekipe domaće „Hercegovine” osvojile su prva mesta u kategorijama kadeta, seniora i veterana, kao i u konkurenciji devojčica.
B. Š.

Opširnije u štampanom izdanju