SEĆANJE NA DR ZORANA ĐINĐIĆA: Na Trgu obeležena godišnjica od ubistva premijera Srbije

Prošlo je tačno 15 godina od 12. marta 2003. godine kada je ubijen tadašnji predsednik Vlade Republike Srbije dr Zoran Đinđić. Danas su simpatizeri i poštovaoci lika i dela dr Zorana Đinđića položili cveće i zapalili sveće na trgu u Zrenjaninu koji nosi njegovo ime.

– U vreme dok je Demokratska stranka (DS) bila jaka, Srpska napredna stranka (SNS) bila je slaba. Godine 2012. kada je SNS došla na vlast nastupilo je konstantno urušavanje demokratskih vrednosti. Mislim da je krajnje vreme da se građani i Zrenjanina i Srbije ponovo okrenu vrednostima Demokratske stranke, upravo onim vrednostima koje je utemeljio pokojni dr Zoran Đinđić. Samo tako bismo počeli da se razvijamo u pravcu demokratije i pravne države – izjavio je Miroslav Simanić, predsednik gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

Da bi mladi trebalo više da znaju o onome šta je Đinđić uradio i koliko ga u ovom gradu pamtimo, podsetio je Aleksandar Josimović, bivši predsednik opštinskog odbora DS-a.

– Tužno je sećati se Zorana Đinđića samo na ovaj dan, na dan kada je ubijen. Smatram da on treba da je češće u našem pamćenju. Često je dolazio u Zrenjanin, bio je ovde rado viđen gost. Zato i ovaj mali trg nosi njegovo ime. Mladi bi trebalo više da znaju o onome šta je on učinio za Srbiju i koji su bili njegovi dometi – kazao je Josimović.

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak

secanje na zorana 0001_njegovic

secanje na zorana 0003_njegovic

secanje na zorana 0004_njegovic

secanje na zorana 0005_njegovic