ŠESTI USKRŠNJI FESTIVAL: Radost će ispuniti trg

„Iz šume nam zeka javlja, biće slavlja i radosti, mali zeka sve vas časti” – moto je, već šesti put, Dečjeg festivala „Uskršnje jaje” koji će biti održan u subotu, 18. aprila, na glavnom gradskom trgu, od 11 do 15 časova. Organizator je Udruženje„Vratimo deci radost u pokretu” uz pokrovizeljstvo grada Zrenjanina i podršku Sportskog saveza i Turističke organizacije i brojnih sponzora koji su obezbedili nagrade. Medijski pokrovitelj je list „Zrenjanin”.
Festival, evo, već šest godina okuplja brojne učesnike, a najmlađe posetioce, na svakom koraku, očekuju iznenađenja.
Vaskrs je praznik koji se s radošću očekuje i dočekuje, a najviše radosti donosi deci. Zato će i Festival biti ispunjen programom na bini, radionicima, igrama…
– Biraćemo najlepše ukrašeno jaje na samom Festivalu i najbolji crtež, na osnovu lajkova koji će stizati preko Fejsbuk stranice „Uskršnje jaje 6”- kažu organizatorke Sanja Milojević i Slobodanka Stevanović.- Posetioce očekuju brojna izmenađenja, moći će da se takmiče na poligonu spretnosti, u lavirintu od slame koji će izgledati kao gnezdo, učestvovaće na kreativnim radionicama… Moramo da istaknemo da ne uzimamo novac kao vrstu donacije, već isključivo igračke za decu i proizvode firmi koje žele da doniraju ono što proizvode. Sada je da nas važno da nas, za razliku od prošle godine kada je Festival održan u „Medisonu”, posluži vreme, a želimo da što više dece dođe na manifestaciju „Uskršnje jaje”. Želimo da svako dete koje dođe na „Uskršnje jaje“ dobije poklon pažnje – kažu Sanja Milojević i Slobodanka Stevanović..
Prvi festival je organizovan u malo drugačijem ambijentu, ali nije bilo dovoljno mesta za sve koji su želeli da učestvuju, pa je sledeće godine Festival premešten na glavni trg. Svake godine vlada sve veće interesovanje, dolazi veliki broj dece, roditelja i učesnika.
Trg će biti dekorisan znamenjima Uskrsa, imaće lavirint – gnezdo od slame o mnogo novih sadržaja. Sa učesnicima će se družiti i poznate ličnosti.
– Festival ima humanitarni karakter, i baziran je na dobrovoljnim prilozima Na taj način uključujemo i naše sugrađane. Svi koji žele da doprinesu, mogu to da učine donacijama u vidu sopstvenih proizvoda ili usluga, slatkiša, igračaka, knjiga, a voleli bismo i da bude i mnogo lopti. Pozivamo sve zainteresovane firme, koje mogu da nam pomognu, da se obezbedi što više poklona za mališane, da nam se jave do 15. marta – kažu organizatorke.
Jedna od namera jeste i ta da se deca igraju, druže, i da se bar za neko vreme odvoje od video- igrica i mobilnih telefona.


M.Bečejac
Foto: Arhiva lista „Zrenjanin”