Sikeres évet zárt a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola

Az épület felújítása, korszerű taneszközök beszerzése
Sajtótájékoztatót tartottak a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskolában, ahol Jenovay Jelena az iskola igazgatónője az elmúlt évben megvalósított pályázatokról tájékoztatta a közvéleményt.
– A legjelentősebbnek az iskola épületünk felújítási munkálatainak a folytatást tartjuk, melyet a tavalyelőtti évhez hasonlóan a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósíthattunk meg. Erre a célra az alapkezelő 2.700.000 Ft, azaz 1.000.000 dináros összeget hagyott jóvá. Ezen pályázati összegből az alsós diákok két emeleti tantermét, valamint a földszinti fiú mosdót sikerült felújítanunk. Ez a tavalyelőtt megkezdett tatarozás folytatása volt, akkor a lépcsőket, a folyósokat és a megvilágítást újítottuk fel. Itt szeretném ismételten köszönetemet kifejezni a BGA zrt.-nek, hogy támogat bennünket azon céljaink megvalósításában, hogy tanulóink minél szebb és biztonságosabb környezetben folytathassák tanulmányaikat.
Az épület felújításán kívül a tavalyi évben az iskola korszerű taneszközöket is beszerzett. A Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Titkárság pályázatán két okostáblát sikerült beszerezniük, majd a Betheln Gábor Alapkezelő vajdasági regionális pályázatán egy Mimio készüléket vettek, mely szintén a korszerű tanítási módot segítik elő.
– A tavalyi év végén iskolánk egykori tanulója Meleghy Nándor úr közbenjárásával az Ohioi (USA) Fabo Alapítvány figyelmébe ajánlotta iskolánkat, ez az alapítvány azon iskolákat támogatja, ahol magyar nyelvű oktatás is folyik. Az alapítvány nevében Szilágyi György úr lépett velünk kapcsolatba és 7.500 dollár adományban részesültünk, melyből még 5 okostáblát szereztünk be. Így iskolánknak összesen nyolc okostáblája van, amelyből egyet iskolánk alsós tagozatai használnak, egy-egy tábla viszont a szentmihályi és lukácsfalvi kihelyezett tagozatainkon van- tette hozzá az igazgatónő.
Az iskolában a vezeték nélküli internet kapcsolat is működik. Az MNT 75000 dináros támogatásából új számítógépet és nyomtatót szereztek be az iskola számára.
A Tartományi Oktatási Titkárság pályázatán 150.000 dinárt nyertek, amelyekkel magyar nyelvű videó leckéket készítettek az oktatók. Ezen leckék az iskola videó csatornáján tekinthetők meg.