ŠKOLSTVO: EUROBANKA DONIRALA  30 RAČUNARA EKONOMSKO-TRGOVINSKOJ ŠKOLI

U prisustvu prvog predsednika Vlade Srbije i ministra za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Branka Ružića, Sime Salapure, gradonačelnika Zrenjanina sa saradnicima, Slavice Pavlović, predsednice Izvršnog odbora Eurobanke i Dragoslave Golušin, direktorke Ekonomsko-trgovinske škole u Zrenjaninu, danas je urućena vredna donacija Eurobanke – novih 30 računara čija je vrednost veća od1,1 miliona dinara.

Donacija je iz projekta koji traje od 2018.godine, „Škola kao nacrtana za Vas“, a sredstva su prukuplljena mastrkard kreditnom karticom „Eurobank veliko srce“. Za tri godine, koliko se sprovodi projekat „Škola kao nacrtana za Vas”, Eurobanka  je modernizovala šest računarskih kabineta u pet gradova Srbije, izdvojivši više od 5,9 miliona dinara i obezbedivši više od 120 računara koji su đacima neophodni za obuku uvirtuelnim preduzećima, finsnsijsko-računovodstvenu obuku, pravne poslove i elektronsko poslovanje,

– Obezbeđivanje kvalitetnih uslova za rad i učenje jedan je od prioriteta Ministarsrva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i zbog toga, u saradnji sa parnerima, nastojimo da u što većem obimu digatalizujemo obrazovn sistem, ali da poboljšamu uslove rada u školama. Zahvalni smo Eurobanci koja pruža podršku ekonomskim školama u Srbiji. Siguran sam da će učenici postati stručnjasti u svojim oblastimakada završe školovanj – rekao je ministar Ružić i dodao da Vlada vidi račna o vitalnosti obrazovnog sistema i podsetio na 10.000 digitalnih učionica u školama Srbije, uz uverenje da će ih biti 35 hiljada.

Nastavak realizacije projekta ’Škola kao nacrtana za Vas’ veoma je značajan za Eurobanku.

– Tokom pandemije koronavirusa nismo odustali od podrške obrazovnom sistemu, već smo i realizovali nove donacije u ekonomskim školama širom Srbije. Zajedničkim snagama, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u saradnji sa klijentima, korisnicima humanitarne Mastercard kreditne kartice, nastavili smo sa misijom da poboljšamo kvalitet obrazovanja u našoj zemlji” – izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je podsetio da je Grad izdvojio nedavno 1,4 miliona dinara za renoviranje učionica, naglasivši da je nastavnicima i učenicima neophodno obezbediti i savremnu digitalnu opremu koja je i te kako dragocena, što je potvrđeno i tokom onlajn nastave.

Ekonomsko-trgovinska škola „Jovan Trajković“ u Zrenjaninu ima 730 učenika na osam obrazovnih profila i 101zaposlenog. Lane je bila 125. godišnjica njenog postojanja.

– Drago nam je što možemo da sarađujemo sa društveno odgovornim kompanijama, koje cene i poštuju obrazovne institucije i koje su spremne da ulože sredstva u obrazovanje. Na taj način nam daju šansu da budemo još uspešniji i stručniji u obezbeđivanju kvaliteta nastave. Posvećeni smo tome da naši učenici kroz sadržaje koje organizujemo u ovom kabinetu postanu odgovorni, disciplinovani ljudi sa liderskim sposobnostima koji će doprineti razvoju svoje zajednice i društva u celini”, naglasila je Dragoslava Golušin, direktor Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković” u Zrenjaninu čiji učenici na takmičenjima osvajaju brojne nagrade.

Uručenju donacije, između ostalih, prisustvovali su i Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga, Snežana Oluški Vlačič, načelnica Školske urave za Banat i drugi.

M.Bečejac

Foto: J. D. Njegović