SKUPŠTINA DONELA NOVA KADROVSKA REŠENJA U UPRAVNIM I NADZORNIM ODBORIMA

Milan Miljuš v.d. direktora Apoteke

Poslednja dva zasedanja lokalnog parlamenta, pored Odluke o mesnim zajednicama i izmene Osnivačkog akta JKP „Vodovod i kanalizacija”, obeležile su mnogobrojne personalne promene.
Na 16. Skupštini održanoj 4. februara pojedine ustanove čiji je osnivač Grad dobile su novo rukovodstvo. Smene nisu zaobišle ni obrazovne ustanove koje će raditi sa izmenjenim školskim odborima.
Dr Milan Miljuš, direktor zrenjaninske Apoteke, razrešen je dužnosti, pa je ponovo imenovan, ali na funkciju v.d. direktora. Manje korekcije pretpeo je Upravni odbor Narodnog muzeja. Jasmina Tutorov će i dalje biti njegova predsednica. Kristijan Berta, Saša Kandić, mr Milan Grahovac i Marija Šnajder (predstavnici zaposlenih) neće više biti članovi. Postavljeni su Tanja Lukić, Darko Đorđević, Ivana Arađan i Aleksandar Petrov. Članicu Nadozornog odbora Natašu Knežević zameniće Aleksandra Kurjak (predstavnica zaposlenih), dok će predsednica ovog tela biti Milica Petrović.

MANJE ILI VEĆE PROMENE
Milorada Manojlovića odmeniće Adrijana Damjanov na mestu člana Upravnog odbora Gradske narodne biblioteke. Ista situacija je i u Zavodu za zaštitu spomenika kulture gde na mesto Bojana Kojičića dolazi Spomenka Urošević.
Ova ustanova dobila je nove predstavnike u Nadzornom odboru. Nedeljko Bjelić ostaje predsedavajući, a menjaju se Petar Kiridžić sa Anastazijom Tot Rimai i Gordana Stojin sa Dejanom Žigićem (predstavnici zaposlenih).
Promene će biti vidljive i u Centru za socijalni rad. Jasmina Šajber neće predsedavati Upravnim odborom. To će činiti Zoran Ivanović. Članovi Igor Malušić, Helena Kovačević i Svetlana Pilipović (predstavnici zaposlenih) ostaju, a umesto Milene Prstojević njima će se pridružiti Danijela Obradović.
Dušica Đurić zameniće mesta na funkciji predsednika Nadzornog odbora sa Brankom Vidrićem, a Đuro Đurić sa Zoricom Milivojev (članovi).
Nadzorni odbori „Pijaca i parkinga” i „JP za urbanizam” ostaju nepromenjeni.

 

NOVI ŠKOLSKI ODBORI
U „Gradskoj stambenoj agenciji” na mesto predsednika Nadzornog odbora Skupština je umesto Aleksandra Perina imenovala Belu Fodora. Marko Gudžev dolazi na poziciju Ileane Bobek uz Persidu Živanov.
Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Most” dobio je Nadzorni odbor na čijem čelu će biti Janko Šćasni. Pomagaće mu Dragana Krečev i Ronela Rudan.
Nove odbore dobile su osnovne škole „Sonja Marinković”, „Dositej Obradović”, „Stevan Knićanin” (Knićanin) i Tehnička škola.
Marko Miškeljin, predstavnik lokalne samouprave, i Ervin Bakoš i Brigita Juhas, u ime roditelja, zameniće se sa Evike Bukovič, Erikom Makan i Nataliom Kiš u OŠ „Sonja Marinković”.
Na istim pozicijama u „Dositeju” biće Marina Radanov umesto Branke Vlaisavljević i Danijela Latnović umesto Jelice Grmuša.
U OŠ „Stevan Knićanin” predstavnika zaposlenih Daneta Mašića naslediće Živko Rošulj.
U Tehničkoj školi će Natašu Lončarev odmeniti Karmen Kobačik, a Bojanu Mladenović Gordana Stojković.

Miroslava Malbaški

  • JOVAN STANKOV I DALJE NA ČELU GIK-A
    U četvrtak, 10. februra, po hitnom postupku održana je vanredna sednica lokalnog parlamenta, sa samo jednom tačkom dnevnog reda – izborom članova Gradske izborne komisije (GIK) u stalnom sastavu. Potreba za hitnim sazivanjem usledila je nakon stupanja na snagu novog Zakona o lokalnim izborima. GIK u stalnom sastavu čine predsednik, 10 članova, zamenik predsednika i 10 zamenika članova. Komisija za personalna pitanja predložila je odbornicima da advokat Jovan Stankov ostane na mestu predsednika GIK-a, a da njegova zamenica ubuduće bude Ivana Popov. Predloženo je da Svetlana Grujić i dalje ostane sekretarka GIK-a, a da njena zamenica postane Đina Darijević. Prema predlogu, članovi GIK-a u stalnom sastavu jesu: Ivana Kojčić (zamenica Jelena Pirić), Jelena Tabački (Jelena Gogić), Goran Milivojev (Jelena Nikolić), Ljubiša Rikalo (Ivan Todorov), Milan Mrkšić (Jelena Pavićević), Nemanja Gavranić (Tanja Grahovac), Slavko Živa (Branislava Jovanov), Sredo Pajić (Ljubomir Erdeljan), Marija Bodo Poturica (Šandor Nađ) i Irena Solarov (zamenik Miodrag Laništanin).