SKUPŠTINA UNIJE UČENIČKIH PARLAMENATA: Izbor novog rukovodstva

Danas je u baroknoj sali gradske kuće održan redovan sastanak i Skupština učeničkih parlamenata na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Za predsedsednicu je izabrana učenica srednje Medicinske škole Nikolina Đokić, prvi podpredsednik je Miloš Popov, učenik srednje Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla”, a drugi podpredsednik je Lazar Došenović, učenik srednje hemijsko prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić” dok će funkciju sekretarke obavljati Slađana Rašković, učenica srednje Poljoprivredne škole. Skupštini je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i članovi Kancelarije za mlade čiji je deo Unija učeničkih parlamenata.

Novoizabrana predsednica Unije parlamenata svih srednjih škola Grada Zrenjanina Nikolina Đokić iznela je svoje planove i smernice za dalji rad.

– Gledaću da poboljšam volonterizam u našem Gardu i da podstaknem mlade na društveno koristan rad. Trudiću se koliko je u mojoj moći da opravdam ukazano mi poverenje i gledaću da situaciju u Gradu promenim na bolje koliko je to u mojoj moći. Većina srednjoškolaca u gradu imaju dosta slobodnog vremena koje na koriste na pravi način, umesto da sve svoje sposobnosti usmere na nešto korisno. Jedan od ciljeva ce mi biti da što veći broj omladinaca uključim u aktivnosti, održavaću redovne sastanke i biti svima dostupna za predloge i sugestije i radiću na poboljšanju uslova života mladih – istakla je Nikolina Đokić koja je svoje aktivnosti započela kao volonter, a prošle godine je bila proglašena za volonterku godine.

Podršku mladima i radu Kancelarije daje Grad Zrenjanin.

– Lokalna samouprava neguje dobru saradnju sa Kancelarijom za mlade i Unijom učeničkih parlamenata, stoga mi je posebno drago što sam prisustvovao današnjoj sednici. Grad podržava rad mladih, njihove inicijative i predloge koje nam redovno dostavljaju.

Unija učeničkih parlamenata zajedno sa Kancelarijom je mana važan pokazatelj kako i na koji način da usmerimo politiku Grada Zrenjanina prema đacima; uopšte prema mladima. Prošle godine smo usvojili Lokalni akcioni plan za mlade i otvorili Omladinski klub. I u narednom periodu ćemo nastaviti da izdvajamo sredstva iz budžeta koja su namenjena stipendijama za đake i studente koji ove godine iznose gotovo deset milona dinara – naveo je Simo Salapura.

Rezime prošlogodišnjeg rada Kancelarije iznela je Nevena Stojanović, odlazeća predsednica Učeničkih parlamenara.

M.Malbaški