SLUČAJ POKRAJINSKOG POSLANIKA ZA KOGA SE SUMNjA DA JE NASRNUO NA MALOLETNIKA

Majka dečaka podnela krivičnu prijavu

Osnovno javno tužilaštvo je formiralo predmet protiv Darka Bađoka, pokrajinskog poslanika, zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, a povodom događaja koji se odigrao 13. avgusta u Nušićevoj ulici bb, saznaje list „Zrenjanin”.
Podsećamo da se sumnja da je pokrajinski poslanik nasrnuo na maloletno dete 13. avgusta popodne na Lesnini, što je u našoj redakciji navela Ljubinka Eror, majka dečaka, kada je nedavno posetila našu redakciju. Ona je tada novinarima ispričala da je njen stariji sin tog dana u pola šest popodne sedeo na klupi na igralištu sa društvom, dok su deca do 11 godina igrala fudbal nedaleko od njih i da je incident izbio zbog žene koja je bila sa unukom u pesku. Prema njenim rečima, ta žena je vikala na njegove drugove da ne šutiraju loptu i da je počela da ih snima telefonom, a da je njen sin, želeći da stane u odbranu svojih drugova, pitao ženu zbog čega ih snima. Ljubinka je navela da je onda naišao pokrajinski poslanik (u tom trenutku nepoznati čovek), i rekao dečaku da se gubi sa igrališta, te ga je uhvatio za vrat i cimnuo mu glavu.
Prema njenim rečima, petnaestogodišnje dete joj se požalilo da ima crvene otiske na vratu zbog čega je odmah reagovala i pošla na igralište da nađe osobu koja je odgovorna za to. Ona je navela da je nakon rasprave sa ženom, koja je čuvala unuku, pozvala policiju i da je kasnije utvrdila da se radi o Darku Bađoku kada ga je srela kod zgrade i rekao joj je da joj je sin nevaspitan i bezobrazan. Nekoliko dana kasnije protiv njega je podnela krivičnu prijavu.
– Da se bar mom detetu izvinio za to što je uradio, ne bih ni razmišljala o krivičnoj prijavi. Neću da dozvolim da bilo ko gazi po mom detetu i za ovo treba da odgovara. Danas je to moje dete, sutra može biti nečije drugo – poručila je nedavno Ljubinka Eror.
Nakon objavljivanja teksta na sajtu lista „Zrenjanin” i Fejsbuk strani da je pokrajinski poslanik D. B. (tad još osumnjičeni) nasrnuo na maloletnika, usledili su mnogobrojni negativni komentari na račun ponašanja žene navedene u tekstu koja je, navodno, kriva za to. Slađana Tubić Odžić, baka unuke sa igrališta, je potom posetila našu redakciju, želeći da ispriča šta se dogodilo tog popodneva. Ona je tvrdila da su dečaci, koji su igrali fudbal, agresivno šutirali loptu i da je bila zabrinuta za bezbednost svoje unuke. Kako je naglasila, nekoliko puta im je rekla da vode računa i da paze na malu decu, a da je onda manja grupa tinejdžera prišla i krenula da je vređa.
Slađana Tubić Odžić je navela da nije istina da je snimala decu, već da je mobilni telefon koristila kako bi ćerki javila da hitno dođe i pomoge joj da reši problem. Takođe, podsećamo da je izjavila kako joj je nepoznati muškarac pomogao (iz novina je saznala da se radi o pokrajinskom poslaniku), tako što ju je branio od dečaka koji je bio najglasniji, i da mu je rekao da ode sa igrališta, ali da nije videla da je on fizički nasrnuo na maloletnika.

  • NEMA KOMENTAR
    Od 1. do 3. oktobra u Hotelu „Vojvodina” održana je obuka poslanika Skupštine AP Vojvodine o unapređenju položaja prava deteta u našoj zemlji. Trodnevnoj obuci prisustvovao je Darko Bađok, pokrajinski poslanik. Mi smo pokušali da uspostavimo komunikaciju sa njim u vezi sa incidentom na igralištu , ali nije želeo da komentariše navedeni događaj.

I. ISAKOV