Smenjeno nekoliko direktora javnih preduzeća i ustanova

Gradska skupština je u nastavku sednice smenila nekoliko direktora javnih preduzeća i ustanova. Umesto Lasla Fuksa na čelu Gradske stambene agencije sada je Radiša Dupljanović.

Po razrešenju Ivane Kukolj Solarov, na mesto vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta Toša Jovanović imenovan je Ivan Francuski, koji je neposredno pre ovog imenovanja razrešen dužnosti direktora Radio Zrenjanina.

Razršen je i Dragan Vulešević, dosadašnji direktor Turističkog centra Zrenjanin, a na ovu dužnost imenovan je Zoran Ljubotina.
Duznosti je razrešen i direktor Apotekarske ustanove Zrenjanin Srđan Nikolić, a za v.d. direktora je postavljen dr Milan Miljuš. Razrešen je i Vidak Vuković, direktor Narodnog muzeja, a na polozaj vršioca dužnosti ove ustanove postavljena je  Jelica Gvozdenac Martinov.

Svi smenjeni direktri članovi su Socijalističke partije Srbije, a umesto njih imenovani su članovi Srpske napredne stranke.

Izvršene su kadrovske smene u upravnim i nadzornim odborima javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Zrenjanin. Najveći broj smenjenih članova ovih tela je sa liste SPS, a na tim pozicijma našli su se članovi SNS, SVM i SPO. Odbornici SPS podržali su sve ove kadrovske promene.

Sednica je završena u 18.55 časova.

M.Sn.