Socijalisti podržali kandidaturu Janjića!

Piše: Dalibor Bubnjević
Sledbenici Ivice Dačića u Zrenjaninu žele da ponovo budu u postizbornoj koaliciji sa naprednjacima! Otuda ne čudi što su (ne)zvanično podržali kandidaturu Čedomira Janjića za gradonačelnika. Zanimljivo jeste to što je ideja o davanju političkog vetra u leđa Janjiću potekla od mesnih odbora SPS-a u Knićaninu, Kleku i Zelenom polju.
Poslednje istraživanje popularnosti stranaka na nivou Vojvodine dodatno je ohrabrilo članove i simpatizere Srpske napredne stranke. U aprilu ih podržava 41,5% opredeljenih birača. LSV beleži stabilno uporište u biračkom telu (11%), kao i socijalisti (10%) i SVM (5%). Najveći pad, u odnosu na martovsko istraživanje, ostvarila je Demokratska stranka sa 6% podrške. Oslobađajuća haška presuda uticala je na rast rejtinga radikala (7%), a cenzus prelazi i Patriotski blok – DSS i Dveri (5%). Na granici ulaska u parlament je Pokret „Dosta je bilo“ Saše Radulovića (4%).
Na lokalnim izborima navikli smo da nas iznenadi autohtoni pokret koji uspe da uđe u Skupštinu grada. Ranije su to bili „Odbrana Zrenjanina“ i „Ravnopravnost“. Ove godine će se bitka voditi između dve liste: „Zrenjanin glavni grad Vojvodine“ i „Naš grad, naša stvar – borba za vodu“. Ko će pobediti, znaćemo već 24. aprila u kasnim večernjim časovima…