SOLIDARNOST KADA JE NAJPOTREBNIJA: Zrenjanin pomaže Kraljevu

Saradnja između štabova za vanredne situacije Zrenjanina i Kraljeva, pokazala se i ovog juna, kada su zrenjaninske ekipe upućene da pomognu ugroženom području u ovom gradu. Na teren su poslate dve pumpe za izvlačenje vode, a procena situacije je pokazala da je najugroženije selo Adrani. Pumpe su uključene najpre u domaćinstvu porodice Radičević. Akcijom pomoći Kraljevu rukovodi Miroslav Sladojević, koji je u Gradskoj upravi Zrenjanina zadužen za poslove vanrednih situacija. Tehnička sredstva koja se koriste deo su opreme jedinice Civilne zaštite opšte namene Grada Zrenjanina. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić pokazao je, kako se ističe, veliku solidarnost uputivši ispomoć gradu na Ibru u sanaciji šteta nastalih usled obilnih padavina.

Mobilna ekipa nalazi se u ataru sela Adrani, gde je trenutno najkritičnije. Doneli smo tri mobilne pumpe kapaciteta 1.300 litara u minuti i na ovoj lokaciji radićemo na izvlačenju vode iz poplavljenih dvorišta – izjavio je danas Miroslav Sladojević, šef Odseka za odbranu i vanredne situacije Gradske uprave, a sa njim je na terenu i Marčel Besu, pripadnik jedinice Civilne zaštite Zrenjanina.

Zrenjaninci će ostati na terenu i ovih dana, a osim Adrana, pomagaće i domaćinstvima u drugim mestima gde je situacija kritična.

M.B.