Sonja Marinković Általános Iskola

Adományozó táblát lelepleztek le az iskolában

Szombaton a Sonja Marinković Általános Iskolában szerény ünnepség keretében egy adományozó táblát lepleztek le, amellyel az iskola támogatójának Lazar Stankovnak fejezik ki köszönetüket.
Az egybegyűlteket Jelena Jenovay igazgatónő üdvözölte, aki felszólalásában elmondta, hogy adományozójuk 15000 ausztrál dollár (9500 EUR) értékű támogatásban részesítette iskolájukat, melyből két tanterem felújítását, valamint új laptopok vásárlását sikerült megvalósítaniuk.
A 6/2 osztály tanulói Labanc Anasztázia, Kádár Balázs és Tóth Balázs, akik az egyik felújított tanteremben töltötték ezt az iskolaévet, alkalmi műsorral mondtak jelképesen köszönetet az adományozónak.
Osztályfőnökük Mezei Belovai Irén rámutatott, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel, az iskolában megszűnt a szertárkénti oktatás és osztályának nagy örömére egy felújított teremben tölthették az iskolaévet.
Dr. Várady Tibor akinek a közreműködésével sikerült ezt a támogatást megvalósítani ismertette Lazar Stankov életútját.
-Lazar Stankov igen fiatalon került Nagybecskerekre, így életének jelentős részét itt töltötte. Ezt követően egy ideig az Egyesült Államokba került, majd Ausztráliába költözött, ahol a mai napig is él. Lazar Stankov, tekintettel, hogy iskolánk a mai napig is a multikulturalizmus és a többnyelvűség jegyében működik, választotta ki, hogy támogatásban részesítse-ismertette Várady.
A táblát Dr. Várady Tibor és Meyei Belovai Irén leplezték le.