SPASOVDAN – DAN MZ „VELJKO VLAHOVIĆ” I „SONJA MARINKOVIĆ”: Uručena priznanja

Novinarka mr Branka Jajić, pesnik i esejista Radivoj Šajtinac i jedinstvena organizacija invalida rada nagrađeni su danas poveljama mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“ povodom Spasovdana, koji se obeležava 40. dana po Vaskrsu, koji je i dan dveju bagljaških mesnih zajednica.

Iz beseda nagrađenih izdvajamo reči kolegnice Branke Jajić, koja je teško postradala 19. maja prošle godine na manifestaciji „Banatska priča“ dok je vodila program kada se na nju srušila konstrukcija uz binu. Ona je, makon što se zahvalila prisutnima u sali doma mesnih zajednica i podsetila na nesreću koja se dogodila, izgovorila deo prve poslanice „O ljubavi“, Svetog apostola Pavla Korinćanima.

Radivoj Šajtinac se ovom prilikom sa par nadahnutih rečenica zahvalio na povelji, rekavši da inspiraciju za pesme i eseje nalazi u svakodnevnim susretima sa običnim ljudima iz susedstva, na pijaci, u ambulanti, šetajući između solitera…

U hramu posvećenom Spasovdanu – Vaznesenju gospodnjem, koji je hramovna slava i slava obeju mesnih zajednica, održana je praznična litrgija.

Domaćin hramovne slave bila je Jelena Jerković, a ove časti i dužnosti se za 2020. godinu prihvatila Snežana Uzelac. Ona je preuzela ovu čast i od domaćina slave dveju mesnih zajednica Igora Dostanića.

Mesne zajednica na Bagljašu imaju oko 20.000 stanovnika.

M. S-n.