SPEKTAKULARNI KONCERT ZRENJANINSKE FILHARMONIJE: „Veče pod zvezdama”

Sada već tradicionalni koncert „Zrenjaninske filharmonije” kojim se zvanično otvaraju „Danи piva” održan je sinoć на prepunоm Trgu slobode. Publika je imala priliku da uživa u nesvakidašnjem muzičkom ugođaju i najpoznatijim numerama klasične muzike. Arije iz opera izvodili su vokalni solisti Višnja Popov, mecosopran, Pamela Kiš Ignjatov, sopran i Vasa Stajkić, bariton. Dirigentska palica je i ovog puta bila u ruci maestra Mikice Jeftića, dirigenta Orkestra Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Više o nastupu, pripremama i repertoaru koji su darovali Zrenjanincima govorio je Roman Bugar, direktor „Zrenjaninske filharmonije”

– Srce mi je puno svaki put kada nastupamo na otvaranju „Dana piva”. Ove godine počinjemo klasičnom muzikom, a to ne znači da ćemo time i da završimo, jer ove godine imamo dva koncerta, što je bila moja velika želja. Drugi koncert je podpomognut novosadskim „Big bendom” i našim vrhunskim solistkinjama, damama koje su Srbiju predstavljale na Evroviziji, a to su Bojana Stamenov, Nevena Božović, Saška Jankov i Jelena Tomašević.

Pvri koncert bio je u znaku bisera operske i klasične muzike, kao i obrada napolitanskih pesama i ruskih romansi i nikako bez simfonijske muzike, odnosno bečkih i ruskih valcera – naglasio je Roman Bugar.

U publici su se, među brojnim zvanicama našli pijanista Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture i informisanja Republike Srbije, Dragana Milošević, pokrajinska ministarka za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Goran Knežević, ministar privrede u Vladi Republike Srbije, Bela Mavrak, svetski tenor sa naših prostora, kao i mnoge druge ličnosti iz javnog gradskog života.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović