VELIKO ATLETSKO TAKMIČENJE: Ečka balkanski centar drumskog hodanja

Prvenstvo Balkana u drumskom hodanju počelo je u subotu 14. aprila na ulicama Ečke. Na takmičenju su učestvovali takmičari iz 9 zemalja. Pored reprezentativaca Srbije, bilo je i atletičara iz Hrvatske, Slovenije, Moldavije, Bugarske, Turske, Grčke, Ukrajine i Rumunije.

Nakon svečanog otvaranja, takmičenje je započelo promotivnom trkom za najmlađe,na kojoj su učestvovali učenici OŠ “Jovan Sabovljev” iz Ečke i najmlađi članovi Atletskog kluba „Proleter“.

Tokom dana na programu su bile trke u četiri kategorije na kojima je učestvovalo ukupno 120 trkača.

Balkanska atletska federacija ovo takmičenje dodelila je Atletskom savezu Srbije (ASS) koji je kao partnera u tehničkoj organizaciji odabrao AK „Proleter“, a organizatori su Grad Zrenjanin i MZ Ečka.

Na takmičenju je bio direktor ASS Slobodan Branković, a prisutnima se obratio i Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

– Mislim da je za Ečku ovo takmičenje od neprocenjivog značaja, kako u turističkom, tako i u sportskom delu, dok za Zrenjanin, pa i Srbiju svako međunarodno takmičenje ima veliki značaj za promociju Grada i Države. Atletski savez Srbije nastavice da organizuje ovako značajna takmičenja, kako bi pokazali da nam je stalo i do razvoja spota kao i do promocije zdravog načina života – rekao je Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije.

D. Petrović