IZDAVAČKI PODUHVAT:  Zvučne knjige zrenjaninske Biblioteke

„Zvučne knjige za decu – Biblioteka za slušanje“’ Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” predstavljenje su 13. aprila u Multimedijalnoj Sali gradske kuće. Kako je objasnila Jelena Đorđević Perc, koordinatorka projekta, reč je o knjigama za decu i mlade sa oštećenim vidom, kao i osobe koje imaju teškoće u praćenju štampanh izdanja. To su „SMS priče” Igora Kolarova, „Bajke plene i sa scene” i „Kad se razboleo petak” Dejana Aleksića, „Tegleća sreća” Dušana Pop Đurđeva, „Bezobrazne note i nevaljale ajkule” Jasminke Petrović i „Zrenjaninski vatromet”, delo 30 pisaca za decu.

DSC_0255

Projekat su podržali Grad Zrenjanin i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. O značaju zvučnog izdanja su govorili zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica, predsednik Opštinske organizacije slepih i slabovidih Zrenjanin Nenad Vukeljić, Jadranka Štefković, profesorka srpskog jezika i književnosti – učesnica u projektu.

U realizaciji su učestvovali su zaposleni u Biblioteci i brojni saradnici.  Tekstove iz knjige „Bajke plene i sa scene” čitali su glumci Lutkarske scene Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” Snežana Popov, Jovan Caran i Miroslav Maćoš, „SMS priče” 20 bibliotekara. Narator je direktor Biblioteke Milan Bjelogrlić, a učestvovao je i frontmen „Partibrejkersa” Zoran Kostić – Cane. „Bezobrazne note i nevaljale ajkule” je govorila autorka.

B.Jajić

Foto J. Njegović Drndak

(Opširnije u štampanom izdanju)

DSC_0247

DSC_0260