SPORTISTI ZRENJANINA IGRAJU JEDNU OD NAJVAŽNIJIH UTAKMICA

Spremni da pomognu sugrađanima

Uputili smo apel sportskim organizacijama da se stavimo na raspolaganje ovdašnjem kriznom štabu i mesnim zajednicama. Želimo da se nađemo svima kojima je podrška najpotrebnija – kaže Vukosava Đapić Atanacković

Umesto da odlaze u školu, uče, treniraju i takmiče se, sportisti Zrenjanina su ovih dana kod kuće. Prvi put do sada svi imaju istog rivala, protivnik je nevidljiv, ali ime mu je poznato – korona virus. Mnogi se oglašavaju na društvenim mrežama, pokazuju kako provode vreme kod kuće, hrabre ljude da izdrže…
Kao nekadašnja šampionka, učesnica Olimpijskih igara, višestruka rekorderka i prvakinja države, Vukosava Đapić Atanacković, koja je od 2017. godine generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, dobro zna kako se dobijaju trke na atletskoj stazi. Iskustvo sa sportskog borilišta dobro dođe i u ovoj utakmici, a bivša sprinterka ističe da pobedi može da doprinese svaki pojedinac koji se pridržava propisanih mera, kao i da je potrebno strpljenje i solidarnost.
– Nakon uvođenja vanrednog stanja, Sportski savez redovno obavlja svoje radne aktivnosti u skladu sa preporukama Vlade Srbije, poštujući savete Ministarstva zdravlja i nadležnih u lokalnoj samoupravi. Uputili smo apel sportskim organizacijama našeg grada da se zajedno stavimo na raspolaganje ovdašnjem kriznom štabu i mesnim zajednicama. Želimo da pomognemo najstarijim sugrađanima, ali i da se nađemo ostalima kojima je podrška najpotrebnija. Mnogo sportista se odazvalo pozivu, pokazali su da nisu samo veliki šampioni, nego i ljudi ogromnog srca – kaže Vukosava Đapić Atanacković i veruje da će Zrenjanin, grad sportova koji je iznedrio brojne olimpijske, svetske i evropske šampione, uspeti da nadjača i ovog protivnika.
Pošto je sada najvažnije da se svi pridržavaju uputstava i da ostanu u svojim domovima, mnogo sportista treninge je prilagodilo radu u kućnim uslovima. Takođe, dosta klubova je za svoje članove organizovalo onlajn treninge.
– Nećemo zapostaviti ni edukaciju. Na predlog onih koji su u Gradskoj upravi zaduženi za sport, zajedno sa Savezom za školski sport i JU „Sportski objekti”, razvijamo platformu za održavanje onlajn seminara, na kojima će učestvovati eminentni stručnjaci – navodi Vukosava Đapić Atanacković.

  • NE ZABORAVIMO HUMANOST
    – Pozivam sportiste i ostale sugrađane da dobrovoljno daju krv i tako produže nečiji život. Informacije o terminima mogu se pronaći na Fejsbuk stranici Crvenog krsta grada Zrenjanina. Hajde da, kao i prethodnih godina, pokažemo sportsku humanost i solidarnost – apeluje generalna sekretarka zrenjaninskog Sportskog saveza.

B. Mandić