SPORTSKA SARADNjA ZRENJANINA I BEOGRADA: Besplatne edukacije i zajednički projekti

U četvrtak je u gradskoj kući u Zrenjaninu boravila delagacija Sportskog saveza Beograda na čelu sa predsednikom saveza Draganom Tomaševićem. Tom prilikom potpisan je sporazum o saradnji sportskih saveza Zrenjanina i Beograda. To podrazumeva zajedničke projekte i razmenu iskustava, kao i programe edukacije.
Sporazum su potpisali generalna sekretarka SSGZ Vukosava Đapić Atanacković i Dragan Tomašević. Domaćin potpisivanju u Gradskoj kući bio je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. Tomašević je istakao da je Zrenjanin jedna od najsportskijih sredina u Srbiji i da ovaj sporazum pruža puno mogućnosti u različitim oblicima saradnje, počev od besplatnih edukacija namenjenih sportskim stručnjacima pa do zajedničkih projekata.
– Ovo je veoma značajno za naš Savez, edukacija naših stručnjaka u sportu je bitna za još bolje sportske rezultate. Planiramo niz sportskih aktivnosti i zajedničkih projekata koje ovaj sporazum podržava – istakla je Vukosava Đapić Atanacković.
Simo Salapura je naglasio da je sporazum potpisan u godini kada sportski Zrenjanin obeležva 160 godina od rođenja dr Ferenca Kemenjija koji je rođen i školovao se u našem gradu i jedan je od osnivača modernih Olimpijskih igara. Gosti i domaćini posetili su i Muzej sporta.

L.Z.