NAJAVLJENI RADOVI NA CENTRALNOJ PIJACI: Biće obezbeđen izlaz na Makedonsku ulicu

Proširenje platoa Centralne pijace započeto je prošle godine, a sada se nastavlja i u planu je obezbeđenje izlaza na Makedonsku ulicu, navodi se na sajtu Grada. Investicija se finansira zajedničkim sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Grada Zrenjanina. Ovu lokaciju je danas posetio i gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, a sastao se i sa direktorom JKP „Pijace i parkinzi” Goranom Starčevićem.

Velike gužve prethodnih godina pravile su probleme prodavcima, naročito pijačnim danima. Prošle godine proširili smo ovaj prostor, a ukupna ulaganja su 21 milion dinara, uz pomoć Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Urađeni su zemljani radovi i sanirana kompletna lokacija, zatim proširen plato i sada nastavljamo drugu fazu tog projekta, gde ćemo uložiti još 9 miliona dinara – kazao je gradonačelnik. Dodao je da se u trećoj fazi očekuje otvaranje platoa ka Makedonskoj ulici.

Janjić navodi da će na Centralnoj pijaci biti izgrađeni magacin i pijačni prostor za prodaju robe iz kamiona i prikolica, čime će se pijačni prostor proširiti za trećinu.

Na gradskom sajtu se navodi da su radovi na komunalnom uređenju dela Centralne pijace realizovani tokom prošle godine zahvaljujući sredstvima Budžetskog fonda za program lokalne samouprave Ministarstva državne uprave u iznosu od 16 miliona dinara, a pet miliona dinara obezbeđeno je iz budžetskih sredstava Grada Zrenjanina.

L.Z.

foto: Grad Zrenjanin