STIPENDIJE NAJBOLЈIMA: Školujete se gde god poželite, ali se vratite u svoj grad

Ugovore o stipendiranju sa 85 učenika srednjih škola i 97 studenata koji su, zahvaljujući odličnim rezultatima tokom dosadašnjeg školovanja i studiranja, stekli uslov za dobijanje bespovratnih novčanih sredstava Grada Zrenjanina za školsku 2019/20 godinu potpisao je danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić u Gradskoj kući.
Iznos stipendija izjednačen je sa stipendijama koje dodeljuje Republika Srbija – mesečni iznos za učenike srednjih škola je 5.400.00 dinara, a za studente 8.400.00 dinara i isplaćuju se u deset mesečnih rata. U odnosu na prethodne godine značajno je povećan i broj stipendista. Grad Zrenjanin je ovoga puta izdvojio iz budžeta 12.378.000 dinara. Pretprošle godine bilo je 97 stipendista, prošle 129, a ove godine čak 182 stipendije.
– Trudimo se da od Zrenjanina napravimo dobro mesto za život, da vam omogućimo da se školujete gde god poželite, ali i da se vratite u svoj grad, da vi vodite fabrike i preduzeća u njemu. Siguran sam da će među vama biti i načelnika, i gradonačelnika i direktora. Čestitam vam, pre svega, na postignutom rezultatu, što ste sjajna deca i sjajni ljudi i želim vam svima mnogo sreće u životu – poručio je gradonačelnik Janjić stipendistima na današnjoj svečanosti.

M.Ml
Foto: Jovan Drndak Njegović