POSLOVNI SAVET GRADA ZRENJANINA: Izrada Strategije razvoja od 2021. do 2027. godine

Na sastanku Poslovnog saveta grada Zrenjanina razmatrana je informacija o stanju privrede tokom i nakon vanrednog stanja, a takođe je razgovarano i o formiranju tima za itzradu Strategije održivog razvoja Grada Zrenjanina za period od 2021. do 2027. godine.

Gradonačelnik Čedomir Janjić je, govoreći o situaciji u vezi sa pandemijom, istakao je da su Zrenjaninci bili disciplinovani, a Grad Zrenjanin dobro organizovan, da je sve funkcionisalo na najbolji način kao i da je zabeležen manji broj zaraženih u odnosu na druge sredine.

Kada je reč o Strategiji, Janjić je naveo da postoje prioriteti o kojima će se posebno voditi računa. Istaknut je veliki značaj učešća članova Saveta u izradi Strategije održivog razvoja Grada, a prema rečima predsednika Živanka Radovančeva, najvažnije je delovati uzajamno, ka istom cilju i imati u vidu da su promene veoma brze, te se na njih mora adaptirati.
Sastanak Poslovnog saveta Zrenajnina održan je krajem prošle nedelje, a šestoj po redu sednici prisustvovali su gradonačelnik Čedomir Janjić i njegov pomoćnik Duško Radišić, predsednik Saveta Živanko Radovančev, direktor Privredne komore Zrenjanin Predrag Stankov, menadžer za logistiku kompanije Drekslmajer” Branimir Joksimović, predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Goran Nešić, predsednik ZREPOK-a Budimir Jovanović, menadžer sirovinske logistike Dijamanta” Ratko Vuković. Predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Miroslav Đurić, predstavnica kompanije Fulgar ist” Ljiljana Kralj, predstavnik EPS distribucija Zrenjanin” Zoran Grahovac i sekretar Poslovnog saveta Olivera Radić.

L. Z.