SPORTSKI ASOVI NA OKUPU: Priznanja najboljim pojedincima i ekipama


Svečana dodela godišnjih nagrada Sportskog saveza grada Zrenjanina za 2019. godinu održana je danas u baroknoj sali gradske kuće. Priznanja je dobilo 30 pojedinaca i ekipa u 12 kategorija.

U kategoriji sportista u olimpijskim sportovima i sportovima pridruženim članicama MOK-a u seniorskoj konkurenciji laureati su bokserka Petrovgdara Alekdandra Rapaić i rvač Proletera Mate Nemeš. Među juniorima nagrađeni su stonoteniserka Banata Anđela Menger i plivač Proletera Marko Vujin. U kategoriji kadeta najbolji su karatistkinja Zadrugara Dunja Rajić i plivač Proletera Ognjen Kovačević.
Najuspešniji u neolimpijskim sportovima su senior Srđan Marić (Karate klub Banatski cvet), seniorka Marina Đekić (KBS Internacional), junior Aleksandar Jovanov (Karate klub Banat) i juniorka Renata Bodo (Kuglaški klub Kristal).
Najbolji seniorski timovi prošle godine su bili Rukmetni klub Proleter i Ženski košarkaški klub Proleter 023. Priznanja u ekipnoj konkurenciji zaslužili su i juniori Mačevalačkog kluba Omladinac, juniorke Stonoteniskog kluba Banat, kadeti rvačkog kluba Proleter i kadetkinje Kajak kluba Begej.
Nagradu za najboljeg trenera dobio je Vojislav Trajković (Rvački klub Proleter), a najbolji sportski radnik je Milorad Jankov, predsednik Šahovskog kluba Naftagas iz Elemira. Priznanje u kategoriji stručnjaci u sportu dobili su Vojislav Matić, za izložbu 100 godina rvačkog sporta u Zrenjaninu i okolini i Robert Molnar, za publikaciju izdatu povodom 100. godišnjice rvanja. Među sportskim sudijama izdvojila se Biljana Manojlović (plivanje).

U kategoriji sponzora i donatora nagradu je dobola kompanija PerSu marketi. Filip Bartole (Hendi sport) i Sanja Mijatović (STK K2) najbolji su sportisti sa invaliditetom. Nagrada za propagandistu pripala je Zoranu Bogaroškom (portal zrenjaninski.com). Posebna priznanja zaslužili su Đorđe Budimir (košarka), Stevan Čizmić (boks), Milojka Ponoćko (planinarstvo) i novinar Nikola Božović koji je zahvalio u ime nagrađenih. Za životno delo nagrađena je Verica Đukić („Društvo pedagoga”).

Počasno mesto među gostima imali su naši sugrađani, proslavljeni olimpijci Branislav Simić i Momir Rnić. Svečanosti su prisustvovali Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predstavnici sportskih saveza Srbije i Vojvodine, zavoda za sport i medicinu sporta, čelnici Grada Zrenjanina i Srednjobanatskog okruga, kao i Sportskog saveza Zrenjanina.

B. M.

Foto: Damir Petrović